گزیدهای از سخنان آیتالله قرهی(مدّ ظلّه العالی)
شرح خطبه شعبانیه
هشتم رمضان المبارک 1434 جلسه: ششم 26/04/92
«یا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ»
این قدر ماه مبارک رمضان، برکت دارد که حتّی صرف بودن در آن، برای انسان برکات بسیاری میآورد.
اگر پدر و مادرتان در قید حیات هستند که خوشا به سعادتتان، خدمتشان را کنید، ولی اگر پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگتان مرحوم شدهاند و در نزدیکی شما مدفون هستند، اگر فقط یک پنجشنبه و جمعه ماه مبارک رمضان بر سر قبرشان بروید، حداقل به اندازه ده سال که هر روز سر قبرشان بروید، برای شما مینویسند. لذا اگر زرنگ باشید، هر روز ماه مبارک بر سر قبرشان میروید. با این رفتن شما بر سر قبرشان، اینقدر به پدر و مادرتان میدهند که آنها هم از شما راضی میشوند.
کسانی هم که قبر پدر و مادرشان، نزدیک نیست و در شهر دیگری است؛ طوری که روزهشان خراب نشود، یک بعدازظهری بروند و قبل از اذان ظهر روز بعد برگردند. حتّی شده بلیط هواپیما بگیرند و بروند. لذا حتماً قبل از شب قدر سر قبرشان بروید. در مقابل آنها هم برای ما دعا میکنند و این دعای آنها، به اندازه ده سال دعا برای ما میارزد.
لذا اگر کسی «جیفة باللّیل و بطّال بالنّهار» هم باشد، باز هم همین که در این ماه رمضان آمده، عالی است.
از دیگر برکات این ماه، این است که یک صلوات در ماه مبارک، حداقل به اندازه ده سال که روزی صد صلوات بفرستید، برای شما مینویسند.
«لیله القدر خیر من الف شهر» شب قدر ماه مبارک هم که بهتر از هزار ماه است و منظور از ماه هم در اینجا یعنی ماه عبادت، یعنی برتر است از هزار ماه عبادت کردن!
وقتی یاد درگذشتگان میافتیم، یک دفعه میبینیم، همه همینطور پشت سر هم هجمه میآورند که ما را هم یاد کنید. حتّی آنهایی که هیچگاه یادشان نبودیم. البته این روح آنهاست که به اذن باریتعالی به سمت ما میآید و التماس دعا دارد، ولی ما چون روح را درک نمیکنیم، فکر میکنیم اسمشان یادمان میآید.
در مسائل مادی مثلاً اگر هزار تومان را بین چند نفر تقسیم کنی، بعد تمام میشود؛ ولی در مسائل معنوی، وقتی آن مورد را برای عدّهای نیّت کردی، به همه آنها به همان اندازه میدهند، علاوه بر این که به خودت هم به همان اندازه میدهند؛ یعنی برای خودت چیزی از آن موردی که برای همه نیّت کردی، کم نمیشود.
همین نشستن در این مجلسها چقدر ثواب دارد، آیتالله دزفولی(اعلی الله مقامه الشّریف) ظهرهای ماه مبارک صحبت میکردند، بعد که صحبت تمام میشد، همینطور در مجلس مینشستند و به مزاح میفرمودند: آنها که کار دارند بروند و بیکارها مثل من بمانند. بعد همچنان مینشستند و گهگاه جملهای میفرمودند.
برکت عمر من و تو این است که خدمت به مردم کنیم، بعد از عبادات، هیچ چیزی مثل خدمت به خلق نیست.
اذیّت کردن دیگران از عوامل برکتزا است که باید توبه کنیم.
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی(اعلی الله مقامه الشّریف) میفرمودند: مردم آزار، اگر صد سال هم عمر کند، عمرش بیبرکت است، ولی خادم مردم، اگر ده سال هم عمر کند، عمرش بابرکت است.
امام صادق(صلوات الله و سلامه علیه) فرمودند: کسی که نماز را سبک بشمارد، از شفاعت ما محروم است. اولیاء میگفتند: سبک شمردن نماز؛ یعنی بی دلیل، نماز را اوّل وقت نخواند.