پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی (عج) www.emammahdy.com
متأسّفانه بشر در باب جملات، لغات و کلماتی که از ناحیه ذوالجلال و الاکرام برای انسان آمده است - که واضع آن لفظ یا خداست یا خود بشر - تأمّل، تدبّر و تفکّر نمیکند
همانطور که عرض کردیم ما یک علم حصولی و یک علم حضوری داریم. حصول به معنای حاصل شدن است و علم حصولی، حصول صورت معلوم در پیشگاه عالم است.
حضرت آیت الله قرهی(مدظله العالی) فرمودند: عرض کردیم وقتی ما کلمه «وجود» را میگوییم، طبعاً معنا و مفهوم آن (علم) از بدیهیّات محسوب میشود، چرا؟ چون علم از بدیهیّات است و جهل مقابل علم قرار میگیرد. لذا طبیعی است دانایی از بدیهیّات و مقابل آن جهل است.
حضرت آیت الله قرهی(مدظله العالی)به نقل از حضرت امیر المؤمنین (ع)فرمودند:نتیجه سهلانگاری،پشیمانی است امّا نتیجه حزم، یعنی آنچه که انسان آن را محکم بگیرد،باور کند و پیگیر آن باشد،سلامت است یعنی سالم ماندن از خساراتی که برای انسان به وجود میآید.
وقتی امام زمان(صلوات اللّه علیه و عجّل اللّه تعالی فرجه الشّریف) قیام میکنند، با امر جدید، کتاب جدید و قضاوت جدید میآیند. ایشان به شدّت بر عربها سخت میگیرند، با شمشیر با آنها برخورد میکنند، از هیچ کس چیزی را نمیپذیرند و از ملامت ملامت کنندهای هم ناراحت نمیشوند.
حضرت صادق القول و الفعل(صلوات اللّه و سلامه علیه) میفرمایند: به خدا سوگند آنچه که چشم به راه آن هستید، فرا نمیرسد مگر پس از ناامیدی.
عرض کردم ما تمام این مباحث را به این خاطر میگوییم که بعداً بحث مهدویت و وجود امام(علیه الصّلاة و السلام) را با عقل تطبیق دهیم و ببینیم اینکه باید جدّاً از لحاظ عقلانی امام را بشناسیم چطور است. آیا می شود یا نه؟
اولاً نکتهای را عرض کنم که نشستن در خود همین جلسات ولو انسان کلمهای را از بزرگانمان که تبیین کردند وما هم آنها را عرض میکنیم، یاد بگیریم که عامل رشد و پرورش فکر و روحمان و علممان شود، این غنیمت است.
عقل هیولایی همان عقل فطری است. همانطور که عرض کردم همه بشر قوّه درّاکه دارند یعنی درک میکنند - مگر آنهایی که به دلایل مختلف عقبافتاده ذهنی هستند که به عنوان مجنون یا به اصطلاح فارسی دیوانه بیان میشوند که آن هم برای این است که ما بفهمیم و درس بگیریم
خدا را شاکر هستیم که عنایت فرمود مجدّد بر سر این بحث بسیار عالی و حیاتی بنشینیم. گرچه معالأسف هنوز ما محبّین اهمیّت این بحث را درک نکردهایم و بحث مهدویت با این نوع نگرشی که عرض میکنیم، هنوز تبیین نشده است.