پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی (عج) www.emammahdy.com
بیان شد در مورد عصمت پیامبران و امامان، بین اهل جماعت و شیعه اختلاف است. گرچه گاهی خود اهل جماعت هم در روایات خود، عصمت حضرات معصومین(علیهم صلوات المصلّین) را اعلام کردند.
در ابتدا به این مطلب میپردازم که شناخت مهدویت مخصوصاً در زمان ما، از أوجب واجبات است. هر چه میگذرد، ما به زمان ظهور مولایمان بیشتر نزدیک میشویم.
در باب شناخت امام، اشاره شد که امام و هر هادی الهی که از ناحیه پروردگار عالم وضع شده باشد (به امامت و رسالت جعل شده باشد)، حتماً معصوم است و این عصمت، موهبت پروردگار عالم به آن نبیّ و امام است.
در مسئله کیفیّت امامت، بین ما شیعیان و اهل جماعت اختلاف است، ولی هم شیعه و هم سنّی قائلند که جامعه نیاز به امام دارد و امّتی بدون امام و ملّتی بدون پیشوا نخواهد بود.
قرآن کریم و مجید الهی بالصّراحه بیان میفرماید که انتخاب امام از ناحیه پروردگار عالم است و این انتصاب امامت، به صورت جعل دائمی است،«وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً»[1].
فصل پنجم اصول ظاهریّه و اصل حقیقی بیان شد امامت به عنوان اصل اوّل اصول دین است و خداشناسی¬ به-وجود نمی¬آید إلّا با شناخت امام.
در بحث امامشناسی بیان شد که وجود امام، رکن اساسی شناخت توحید است. در حقیقت، توحید بدون امامت در عالم شناخته نخواهد شد و در اصول دین، اگر کسی امامشناس شد، به حقیقت خداشناس هم میشود. در عالم نداریم که کسی بتواند بدون امامشناسی مستقلّاً خداشناس شود.
بیان شد که امام باید مبتلا به امتحانات الهی شود و امتحانات الهی برای کسی که میخواهد مقام با عظمتی مانند امامت را بر دوش بکشد، سنگینترین امتحانات خواهد بود. مگر میشود امتحانات امام که به عنوان پیشوای خلق است، مثل امتحانات سایر مردم باشد؟!
بیان شد شناخت مهدویت در حقیقت پرداختن به اصول دین و امامت، اصل اوّل اصول دین است. چون اگر امام شناسی نباشد، انسان نمیتواند توحید را بشناسد و توحید شناسی به شناخت امام بستگی دارد.
در مقدّمه باید گفت که شناخت وجود مقدّس امام، در حقیقت پرداختن به اصول دین است. شناخت مهدویت حتّی از صلاه برتر است؛ چون صلاه، فرع و امامت و رسالت، اصل است.
خدا را شاکر هستیم که عنایت فرمود مجدّد بر سر این بحث بسیار عالی و حیاتی بنشینیم. گرچه معالأسف هنوز ما محبّین اهمیّت این بحث را درک نکردهایم و بحث مهدویت با این نوع نگرشی که عرض میکنیم، هنوز تبیین نشده است.