پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی (عج) www.emammahdy.com
در اشکال دیگر مطرح میکنند: هرچیزی که شما بخواهید، در قرآن کریم و مجید الهی وجود دارد.«فیه تبیان کل شیء» حال آیانیاز است که شما فلسفه و مطالب دیگر را ببینید؟!
عرض کردیم مخالفین فلسفه دو اشکال گرفتند که دلیل آن ندانستن چیستی فلسفه میباشد.
اگر بخواهیم یکی از علّتهای مخالفت با فلسفه را بیان کنیم شاید همان ندانستن حقیقت و چیستی فلسفه باشد.
اگر در آن تأمّل کنیم همانطور که عرض کردیم، فلسفه را با عنوان فیلا (دوستدار) و سفیا (دانش)؛ دوستدار دانش میگویند.
طبیعی است که تفاوت عرض و جوهر یک تفاوت حقیقی است. عرض در حقیقت دریافتهای بیرونی است و به یک عنوان تحصیل است که بعد عامل شناخت حقایق میشود.
در باب تعریفی که از ملاصدرای عزیز تبیین شد: «ان الفلسفه استکمال النفس الانسانیه» نکاتی را عرض کردیم.
عرض کردیم یک برداشت از نطق، نطق ظاهری وهمان صحبتی است که هر شخصی با دیگری میکند که معلوم است این برداشت عند الفلاسفه معنا ندارد.
عرض کردیم در آن تعبیری که ملاصدرای بزرگوار تبیین فرمودند: «أعلم ان الفلسفة استکمال النفس إلّانسانیه» در حقیقت بیان کرده است فلسفه در صورت تحقّق یافتن، جزو کمالات انسانی است و بواسطه معرفت حقایق موجودات، آن هم به قدر وسع الانسانی ایجاد میشود.
عرض کردیم ملاصدرای عظیم الشّأن تعریفی را که راجع به بحث فلسفه میکند، استکمال نفس انسانی است. «أعلم أن الفلسفة استکمال النفس الإنسانیة بمعرفة الحقایق الموجودات علی ما هی علیها و الحکم بوجودها تحقیقا بالبراهین لا أخذا بالظن والتقلید بقدر الوسع الإنسانی»
عرض کردیم که فلاسفه هر کدام تعریفی برای فلسفه دارند، به این جا رسیدیم که ملاصدرای عزیز هم تعریفی با این عنوان بیان فرمودند که «اعلم أن الفلسفة اکمال النفس الانسانیه بمعرفة حقایق