|
پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی
(عج)
www.emammahdy.com
شنبه 3 آذر 1403
نکات قرآنی 26/تأییدیّه خداوند بر علم ملائکه!
پروردگار عالم به ملائکه فرمود: «إِنِّی أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون» ؛ یعنی نفرمود: شما اصلاً علم ندارید، بلکه فرمود: «إِنِّی أَعْلَمُ » ، من آگاهتر از آن چیزی هستم که شما دارید.
پروردگار عالم به ملائکه فرمود: «إِنِّی أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون» ؛ یعنی نفرمود: شما اصلاً علم ندارید، بلکه فرمود: «إِنِّی أَعْلَمُ » ، من آگاهتر از آن چیزی هستم که شما دارید.
یعنی شما از باب آن که درطهارت مطلق هستید، از باب علم، فهمیدید که در انسانها، فجور است و آنها خونریزهستند و فساد میکنند. امّا فقط این نیست که شما دیدید؛ چون شما یک چیز ظاهری را دیدیدو من آگاهتر از شما هستم، «إِنِّی أَعْلَمُ ما لاتَعْلَمُون» .
لذا پروردگار عالم نمیخواهدبگوید: شما اشتباه میکنید، کما این که اشتباه هم نشده است. در این لباس انسانیّت،چقدر خونریزان، هیتلرها، صدامها، بوشها و اوباماهایی، بودند و هستند که حتّی الآن هم دستور میدهند و خون میریزند. خودتان میبینید که الآن چگونه در سوریه عزیز،در افغانستان، در عراق و ...، خونریزی میشود و یا اینکه آب را به روی مردم میبندندو یا آن را سمی میکنند و ... . .
پس میبینید که ملائکه دروغ نگفتند؛ چون فجور را دیده بودند و این حال انسان را فهمیده بودند، لذاپروردگار عالم هم نخواست بگوید که شما اشتباه میکنید. برای همین عنوان «إِنِّی أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون» ، از طرفی تصدیق کلام خود ملائکه هم هست، امّا بالاتر از تصدیق، آن است که میفرماید: علم من نسبت به آنچه که شما نمیدانید، بیشتر است. یعنی تصدیقی توأم با بیان این که شما، آنچه را که من میدانم، نمیدانید.
پس اینها علم پیدا کردند،نه این که حدس زدند. منتها چرا این علم را دارند؟ چون طهارت مطلق، علم میآورد.
لذا پروردگار عالم وقتی میفرماید: «إِنِّی أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُون» ، این، یکنوع تأیید است که شما علم دارید و آگاهی پیدا کردید. چون پروردگار عالم نفرمود:شما بیخود میکنید، شما کجا علم دارید و چرا میگویید: ما علم داریم؟!
امّا خود ملائکه هم در آنجایی که پروردگار عالم فرمود: «وَ عَلَّمَ آدَمَالْأَسْماءَ کُلَّها ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلائِکَةِ فَقالَ أَنْبِئُونیبِأَسْماءِ هؤُلاءِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقین» گفتند: « سُبْحانَکَ لا عِلْمَ لَنا إِلاَّ ما عَلَّمْتَنا » ما که علمی نداریم، مگر آن علمی که تو به ما تعلیم دادی، «إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلیمُ الْحَکیم» .
پس اینجا هم به صراحت تبیین میکنند که ما علم داریم و این علم، در طهارت معلوم و موجود است؛ چون ملائکه الهی، طهارت مطلق هستند.
|
|
|