|
پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی
(عج)
www.emammahdy.com
شنبه 8 دی 1403
کد اساسی اخلاق331/ جمع خوبی
💠حضرت آیت الله قرهی(مد ظله العالی)
🌷جمع خوبی ها در سه چیز
🌾وجود مقدّس مولی الموالی، اسدالله الغالب، علی بن ابیطالب(علیه الصّلوة و السّلام) سه چیز را به عنوان نشانه خیر در انسان میدانند و می فرمایند: «ثَلَاثٌ هُنَّ جِمَاعُ الْخَیْرِ»[3]همه خوبیها در این سه چیز جمع شده است:
☝️1. «إِسْدَاءُ النِّعَمِ» رساندن خیر و خوبی به دیگران.
☘لذا آن که به دیگران شرّ میرساند؛ طبعاً نشانه بیعقلی اوست. البته معلوم است در مقابل این جماع الخیر، جماع الشرّ هم وجود دارد؛ یعنی در حقیقت اگر این سه چیز به عنوان «ثَلَاثٌ هُنَّ جِمَاعُ الْخَیْرِ» هست، طبعاً مقابلش « ثَلَاثٌ هُنَّ جِمَاعُ الشَّرّ»هم هست. لذا هر چه مقابل این قرار بگیرد، شرّ میشود.
پس اوّلین موردی که نشانه خوبیهاست، این است که انسان دست خیر داشته باشد و به دیگران کمک کند.
✌️2.(وَ رِعَایَةُ الذِّمَم) رعایت عهد و پیمانی که انسان بسته است.
🌿اگر انسان عهد و پیمان بست، باید در آن عهد و پیمان بماند و اینها نکات بسیار مهمّی است.
آنها که با پیامبر(صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) عهد بستند و عهد خود را شکستند، معلوم است در مقابل جماع الخیرند؛ یعنی در شرّند. آنها که با امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) عهد و پیمان بستند امّا این عهد و پیمان را شکستند، در شرّند. هرکه عهد و پیمان بست امّا عهد و پیمانش را شکست، این شرّ است و شرور است.
چقدر زیبا تبیین میفرمایند که همه خوبیها در این سه مورد است. نفرمودند همه خوبیها در این است که یک: دائم نماز بخواند، دو: تلاوت قرآنش زیاد باشد و ... . لذا ببینید حضرت چگونه دارند تبیین میفرمایند.
👌3. «وَ صِلَةُ الرَّحِمِ» صله ارحام.
🍀صله رحم نشانه این است که خوبیها در اوست که البته اسّ و اساس صله رحم هم حبّ اهلبیت است. چون فرمودند: «نحن صلة الارحام» ما صله ارحامیم.
البته صله ارحام خودش یک بحث مجزّایی است که انسان نباید قطع رحم کند امّا اگر خدای ناکرده کسی انسان را به شرارتها، بدیها، زشتیها، دور شدن از خدا و کارهای زشت، دعوت میکند و وقتی به آنجا میروی حجابی ندارد و گناه در آن مکان طبیعی است،؛ دیگر آنجا صله رحمی نیست. وقتی او را در بیرون دیدید، به او سلام کنید و قهر نباشید امّا دلیلی بر این که انسان با چنین کسی رفت وآمد کند، وجود ندارد.
|
|
|