|
پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی
(عج)
www.emammahdy.com
یکشنبه 2 دی 1403
روایت حکیم از سلوک عرفا122/ما مقام مان را از دست دادیم؟
اگراسم گناه زیاد بیان شود، قبحش از بین میرود!
علاّمه حسن زاده آملی و آیت الله جواد آملی در روزهای آخرعمر علّامه طباطبایی (اعلی اللّه مقامه الشّریف) محضرشان بودند، گفتند: آقا یک مطلبی بفرمایید که ما توشهای از شما داشته باشیم. فرمود: یادتان هست که من چند سال پیش، یک مریضی گرفتم که به شدّت افتادم و هر کس میآمد راه نمیدادم. گفتند: بله آقا! فرمود: چشمم باز شده بود. دور حرم حضرت معصومه (علیها صلوة و السّلام) میآمدم، میدیدم که یک کسی گورخر است، یک کسی قو است، یک کسی گاو است، یکی درندّه است! انسان هم میدیدم. وحشت کردم! چند وقتی این گونه بودم، دیدم که نمیتوانم؟! به بی بی گفتم که خانم! بخواهید که این مطلب را خدا از من بگیرد، من نمیتوانم! انسان اگر انسان باشد، باید همین گونه باشد! تعجّب این است که انسان انسانیّتش را از دست میدهد! این که آنها میبینند تعجّب نیست، آنها مقام انسانیّتشان است! ما مع الاسف مقام مان را از دست دادیم؟! وقتی میشنویم تعجّب میکنیم که یعنی میشود کسی چشمش باز شود؟! میشود کسی راحت طیالارض کند؟! ... بله آقاجان! آنها انسان هستند. فوق انسان نیستند! تازه آنها انسان هستند. امّا امثال من انسان نما هستیم. نفهمیدیم! آنها انساناند.
لذا اسم گناه برای آن ها گناه کبیره میشود! حتّی اسمش! اولیاء ما، خصیصین ما، عرفای عظیم الشّأن ما نه تنها گناه صغیره و کبیره ندارند و همه چیز را کبیره میدانند؛ چون آنها را از مقام انسانیّت دور میکند و مقام انسانیّت را از دست میدهند و سقوط میکنند، بلکه اسم گناه هم برای آنها این گونه است!
.... اولیاء میگویند که اگراسم گناه زیاد بیان شود، قبحش از بین میرود! نباید بیان کنیم. برای همین آقا گفتند: من یک بار میگویم و بعد فعل خبیثه میگویم. اولیاء به این حالات رسیدند.....
|
|
|