|
پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی
(عج)
www.emammahdy.com
شنبه 8 دی 1403
اسرار مهدوی4/چرا امامت اصل است؟
چرا گفته می شود امامت، اصل است؟ چون امامت، انسان را به اصل و حقیقت مطلق یعنی پروردگار عالم هدایت می کند، «وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا»
اصل در تمامی احکام و فروعات، رسیدن به پروردگار عالم است. اگر نماز وروزه به خودیخود انسان را به خدا نرسانند، فایده ای ندارند. چه فایده ای دارد که انسان روزه بگیرد ولی برای خدا نباشد؟!
اوّلین نکته ای که در فروعات (احکام عملی) وجود دارد، نیّت است. نیّت خدایی یعنی انسان کار را برای پروردگار عالم انجام دهد.
اگر کسی برای خنک شدن وضو بگیرد، هیچ ثوابی نبرده است و اجر و مزدی هم نداشته و نمیتواند بگوید برای خدا انجام دادم. چون در نیّت او این بوده که میخواهم در این هوای گرم تابستان خنک شوم.
شستن صورت برای وضو و شستن صورت برای خنک شدن به ظاهر یکسان است، هر دوشستن صورت است امّا در حقیقت یکسان نیست. شخصی که برای خنک شدن صورتش را شسته،فردای قیامت نمیتواند ادّعا کند که خدایا! چرا به کسی که دائمالوضو بود، ثواب دادی ولی به من ندادی. او صورتش را شست و من هم صورتم را شستم.
ملاک، نیّت است. او برای خدا صورت خود را شسته و تو برای این که تمیز یا خنک شوی.
ملاک در اعمال و احکام عملی باید قرب به پروردگار عالم باشد و نیّت هم همین است.
چرا گفته میشود امامت، اصل است؟ چون امامت، انسان را به اصل و حقیقت مطلق یعنی پروردگار عالم هدایت میکند، «وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةًیَهْدُونَ بِأَمْرِنا»
|
|
|