|
پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی
(عج)
www.emammahdy.com
جمعه 7 دی 1403
اسرار مهدوی 41 / شرط عصمت اولیه
باید بدانیم منظور از عصمت، فقط عصمت از گناه نیست -
باید بدانیم منظور از عصمت، فقط عصمت از گناه نیست - که البته آن هم حتماً باید باشد - بلکه منظور از عصمت، عصمت از خطاست که یک عدّه از اهل جماعت هم این عصمت از خطا را قبول دارند و بیان کرده اند. همانطور که بیان شد آیه 113 سوره نساء، به عصمت انبیاء پرداخته است امّا ما نه تنها قائل به عصمت انبیاء هستیم، بلکه میگوییم: هر کسی به شرط ایمان یک عصمت اوّلیه ای دارد. آیات 69 و 70 سوره نساء این مطلب را بیان میکنند.
پروردگار عالم میفرماید: «وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ» آنها که خدا و رسول را اطاعت کنند، البته با کسانی که خدا به آنها لطف و عنایت کرده است، همراه میشوند، «مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقا» که آنها انبیاء، صدّیقین، شهدا و صالحین هستند و رفیقانی نیکو میباشند.
اگر این اطاعت به وجود بیاید، نعمتی که پروردگار عالم به انبیاء، صدّیقین، شهدا و صالحین میدهد، به این افراد نیز مرحمت میکند و این از باب فضل و بخشش خداست «ذلِکَ الْفَضْلُ مِنَ اللَّهِ».
در انتهای آیه نیز میفرماید: و علم ازلی خدا کفایت میکند، «وَ کَفى بِاللَّهِ عَلیماً» نفرمود: «إنَّ اللّه عَلیمٌ حَکیم»، بلکه فرمود: «کَفى بِاللَّهِ عَلیماً» یعنی برای خدا کفایت میکند که به آنها از آن علم ازلی خود، علم مرحمت کند.
پس باید بدانیم منظور از عصمت، فقط عصمت از گناه نیست - که البته آن هم حتماً باید باشد - بلکه منظور از عصمت، عصمت از خطاست که یک عدّه از اهل جماعت هم این عصمت از خطا را قبول دارند و بیان کرده اند.
|
|
|