به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، مراسم تشییع پیکر ناصر هوشمند وزیری، پیش از ظهر امروز (دوشنبه ۱۰ تیر) مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
عباس مجیدی، رئیس هیأتمدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز درباره هوشمند وزیری گفت: ایشان علاوه بر سنگ، با پلاستیک و مواد دیگر هم مجسمهسازی میکرد و به مفاهیم اساطیری و فولکلور ایران دین خود را ادا کرد.
وی افزود: در انجمن هنرمندان مجسمهساز در نظر داشتیم نمایشگاهی از ایشان برپا کنیم، اما متأسفانه میسر نشد.
در ادامه، حسین فخیمی از همراهان زندهیاد وزیری و اولین رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز گفت: خدمات مرحوم وزیری در عرصه مجسمهسازی و هنرهای تجسمی بر هیچ کس پوشیده نیست. او انسانی پویا بود و از کسانی که زمینه قانونی راهاندازی انجمن هنرمندان مجسمهساز را در ۲۰ مهرماه ۷۸ فراهم کرد.
وی ادامه داد: این مرد خستگی ناپذیر را همسری دلسوز همراهی کرد که تربیت ۴ فرزند را هم بر عهده داشت.
* ۵۶ سال عاشقانه زندگی کردیم
همسر زندهیاد وزیری هم در این مراسم گفت: من همسر استاد وزیری هستم، ما ۵۶ سال با عشق، خوبی و آزادگی این مرد زندگی کردیم. وزیری عاشق کارش بود و من به همین دلیل چیزی دنیوی از او نخواستم، فقط میگفتم برو و به چیزی که میخواهی برس!
وزیری هرگز به مال دنیا چشم نداشت و ابداً در پی آن نبود؛ من نمیدانم خداوند چه برکتی به مال ما میداد که اموراتمان میگذشت.
وی افزود: چون عاشق هم بودیم، خیلی راحت با هم کنار میآمدیم و اگر مشکلی هم بود، در دلم میماند و بروز نمیکرد.
از همه تشکر میکنم که با حضورشان تسلی قلب من شدند.
همسر زندهیاد وزیری خطاب به جوانان و عاشقان هنر توصیه کرد: با هم خوب باشید و کام یکدیگر را تلخ نکنید. با نان خالی اما خوش زندگی کنید تا وقتی که همدیگر را از دست دادید، لااقل نزد خدا شاد باشید.
پسر زندهیاد وزیری هم در این مراسم گفت: راه پدرم تا لحظه مرگ افراد خانواده ادامه دارد و درهای غارموزه از چند روز دیگر دوباره به روی مردم باز میشود.
دخترش هم گفت: پدرم برای هنر ایران و از سال ۸۴ موزهاش را راهاندازی کرد. او با دست خالی آن کوه را کند و جلو رفت و جانش را هم در همانجا از دست داد. اما غارموزه همانطور که وصیت کرده، برای تمام ایرانیان میماند.
وی افزود: ریهاش بابت بازیافت پلاستیک مشکل پیدا کرده بود اما علیرغم منع پزشک، باز هم عاشقانه کارش را ادامه داد. او با دست خالی کار میکرد، از ۵ صبح تا ۱۰ شب. همیشه میگفت کار کنید و از کار کردن برای هنر نترسید. کاش میتوانستیم نبوغش را انتقال دهیم.
* وزیری در آموزش دانستههایش بخل نداشت
سیدمجتبی موسوی، معاون فرهنگی هنری سازمان زیباسازی شهر تهران هم در این مراسم گفت: امروز همه ما در عزا و فقدان این استاد عزیز شریک هستیم.
وی افزود: با شناختی که از ایشان و همتی که در استاد وزیری سراغ داشتیم، شاید تا روز فوت ایشان هم باور نمیکردیم که آنقدر زود از دنیا برود. به طبیعت پیوستن سرنوشتی محتوم است و شامل همه میشود، اما آرزو داشتیم این اتفاق برای استاد وزیری دیرتر رخ دهد. کسی که هم حسن خلق داشت و هم الگو برای جوانان بود.
موسوی یادآور شد: در سمپوزیوم مجسمهسازی سال ۹۰ برج میلاد در خدمت ایشان بودم و دیدم بدون هیچ گونه بخل آنچه بلد بودند به جوانان منتقل میکردند و تأکید داشتند با کاستیها بسازید، همه چیز درست میشود. هنانطور که در غارموزه خودشان در لواسان هم این را اثبات کردند و این مکان میتواند برای بخش خصوصی و حتی دولتی، نمونه باشد.
* وزیری در مقام موزهای قابل احترام بود
سیداحمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم (شورای بینالمللی موزهها) در ایران هم گفت: ما در تعریف موزه میگوییم جایی است که الگوهایی را برای پیروی آیندگان دارد و فکر میکنم نه تنها غارموزه وزیری که خود ایشان در مقام ذهنی و فرهنگی، موزهای است که باید به آن احترام گذاشت.
نماینده انجمنهای ادبی همدانیهای مقیم تهران، درگذشت استاد وزیری که اصالتا همدانی بود، تسلیت گفت و شعری را در وصف او قرائت کرد.
سیاوش شهریور فرماندار شمیرانات آخرین سخنران این مراسم بود و اظهار داشت: امروز شاهد مرگ کسی هستیم که حاصل ایراندوستی او (غار موزه وزیری) به شهروندان لواسان هویت بخشیده است. امیدوارم خداوند ما را قدرشناس این بزرگان قرار دهد و کمک کند تا زنده هستند، آنها را قدر بدانیم.
وی ادامه داد: امیدواریم در شهرستان لواسان قدرشناس این گوهرهای اجلالی باشیم که نسل آنها آرام آرام دارد از ایران میرود.
شهریور در پایان سخنان خود از حاضران تقاضا کرد برای آمرزش روح ناصر هوشمند وزیری، صلواتی ختم و فاتحهای قرائت کنند.
سپس پیکر این پیشکسوت مجسمهسازی روی دوش دوستان و آشنایانش و اهالی هنر تشییع و به آمبولانس منتقل شد. قرار است پیکر زندهیاد وزیری تا ساعتی دیگر در شهرستان لواسان خاکسپاری شود.
از حاضران در این مراسم علاوه بر اعضای انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران میتوان به هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی موسوی، معاون فرهنگی هنری سازمان زیباسازی شهر تهران، سیاوش شهریور فرماندار شمیرانات و برخی اعضای شورای شهر این شهرستان اشاره کرد.
مراسم ترحیم زندهیاد وزیری، روز چهارشنبه ۱۲ تیر از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ در مسجدجامع شهرک غرب برگزار میشود.
به گزارش فارس، ناصر هوشمند وزیری (هنرمند پیشکسوت مجسمهساز) ۶ تیر بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. او به عنوان خالق مجسمههای سنگی (فردوسی، رستم و سهراب) پارک جمشیدیه، برخی مجسمههای موزه نظامی و مردمشناسی سعدآباد و همچنین مؤسس نخستین باغموزه خصوصی ایران شناخته میشود.
هوشمند وزیری متولد سال ۱۳۲۵ در همدان بود اما در نیمه دهه ۸۰ غارموزه شخصی خود در لواسان (منطقه کند علیا) را دایر کرد و تلاش داشت بگوید باید پلاستیک کمتری تولید کنیم. این هنرمند تأکید داشت همه چیز در این کره خاکی دور ریختنی نیست و اگر کمی با نگاه متفاوت به اشیاء نگاه کنیم، هر چیزی قابلیت تبدیل شدن به یک اثر هنری را دارد.
او عضو هیأت موسس انجمن مجسمهسازان ایران و دارای مدرک درجه یک هنری (معادل دکتری) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.