|
پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی
(عج)
www.emammahdy.com
جمعه 7 دی 1403
حبّ عدلیّه و حبّ با معرفت
⭕️ چه چیز باعث شد آن هایی که در اوایل با امیرالمومنین بودند، ضد حضرت شدند؟ ⭕️
#آیت_الله_روح_الله_قرهی (مد ظله العالی ) :
⚡️ یک عدّه که در اوایل با امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) بودند، حبّ آنها، حبّ عدلیّه و حبّ با معرفت نبود، لذا یک روزی در مقابل امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) قرار گرفتند و خوارج شدند. یا حتّی غالیّون هم که محبّت امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) را داشتند، به افراط افتاده بودند و غلوّ کردند. آنها امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) را به عنوان اله انتخاب کرده بودند و حاضر شدند کشته بشوند، چون میگفتند: نعوذبالله شاید خود امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) هم نداند که خداست!
📌 لذا یک عدّه در آن حبّ اوّلیّه، به افراط کشیده میشوند و ضدّ امیرالمؤمنین میشوند و یک عدّه هم تفریط میکنند و آنقدر به امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) حبّ دارند که حتّی نعوذبالله ادراکات عقلیّه را هم از امیرالمؤمنین(علیه الصّلوة و السّلام) سلب می کنند.
🔷 امّا اگر فضایل، در حدّ معرفتی عدلیّه، باشد - البته اعتدال به معنی حقیقی، نه آنچه که بعضی ها بیان می کنند و خلاف آن عمل میکنند - طبیعی است حبّ حقیقی مضاعف می شود، مانند مالک اشتر. مالک اشتر، مصداق عملی معرفت، تخلّق به اخلاق الهی و اعتدال به معنای حقیقی است و در حبّ هم جلو می رود. لذا اعتدال این نیست که شما تصوّر کنید حبّ هم توقّف پیدا می کند، بلکه حبّ هم جلو می رود.
📚 برگرفته از #درس_اخلاق #آیت_الله_قرهی ( مد ظله العالی ). جلسه 302
#معرفت #حب #محبت #عدالت #عادل #افراط #تفریط #اعتدال
|
|
|