پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی (عج) www.emammahdy.com
آنچه که اولیاء خدا و حضرات معصومین(علیهم صلوات المصلّین) در باب بهترینها، تبیین فرمودند، این است: کسی در بهترین خوبیها قرار دارد که در مرحله نخست، شهوت خود را کنترل کرده باشد.
خصایص اهل خیر و آخرت دردنیا به قدری زیباست که هم دنیای انسان را حسنه میکند وهم آخرت را. اولیاء خدا و خصّیصین حضرت حقّ تعبیری را راجع به اهل خیر دارند که بیان می کنند: اهل خیر مشمول آیه «رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّار»[1] هستند
خوبان عالم در تقوای الهی نسبت به همهی انسانها سبقه دارند. هر کس کار خوب کرد، معلوم است بستر وجودی او، بستر تقواست که عامل میگردد اعمال خوب انجام دهد.
بندگان پروردگار عالم در باب اخلاق میدانند که خیر دنیا و آخرت در مزیّن شدن به این خلق الهی است. هر کس توفیق پیدا کرد وجود خود را با اخلاق ساخت، طبعاً هم دنیای خوبی دارد و هم آخرت.
اولیاء خدا بیان میفرمایند: اگر کسی به اخلاق الهی مزیّن شد و به آنچه که ذوالجلال و الاکرام، حضرت حقّ بیان فرمودند، موفّق شد؛ شامل آن لطف حقیقی ذوالجلال و الاکرام شده و خداوند خیر را برای او تمام کرده است.
پروردگار عالم اگر به کسی، دین داد و او را دیندار کرد، در حقیقت او را به یک خیر با عظمت رسانده است! آنقدر این مطلب مهم است که بیان کردند: پروردگار عالم به هر کس که بخواهد خیر بدهد، سینهاش را نسبت به اسلام و دین فراخ میگرداند
پروردگار عالم خلقت بشر را به عنوان برترین خلایق معرّفی فرمود. نکته بسیار مهمّی که اولیاء الهی تبیین میکنند این است: بشر به واسطه ایمان، خلیفه الله میشود و بحث «إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلیفَةً»[1]، درحقیقت تبیین آن ایمان کامله انسان است.
یکی از نکات بسیار مهمّی که اولیاء خدا و خصّیصین حضرت حقّ به دنبال آن هستند و بسیار برنامه میریزند تا به آن برسند، «قلب سلیم» است....
اولیاء خدا و خصّیصین حضرت حقّ، خیر را در این میبینند که ذوالجلال و الاکرام چه چیزی از آنها میخواهد. ای بسا ظاهر مطلبی خیر باشد امّا در حقیقت خیر نیست.
ذات بشر این است که به دنبال خیر در دنیا میگردد. مرد عظیمالشّأن و الهی، آیتالله العظمی بهاءالدّینی(اعلی اللّه مقامه الشّریف) یک تعبیر بسیار عالی و زیبایی را در این زمینه بیان فرمودند. ایشان فرمودند: در عالم بعضی از افرادی که در شرّ هستند و عالم را به شرّ گرفتار میکنند...
ترازوی عدالت پروردگار عالم فردای قیامت براساس اعمال و افعال خود انسانهاست و به غیر از آن، هیچ مطلب دیگری در عالم نیست که فردای قیامت عامل سبک و سنگینی برای ترازوی عدل ذوالجلال و الاکرام گردد. لذا همه حسنات و همه سیّئات، خود عامل برقراری ترازوی عدالت در آنجا میگردد.