پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی (عج) www.emammahdy.com
علّت اصلی کفر، تأمّل نکردن در خلقت است، این که انسان تفکّر نمیکند که در ابتدا نبوده، بعد به وجود آمده، سپس می میرد و مجدّد زنده می شود و در آخر به سوی خدا برمیگردد. لذا ایشان در این جلسه به بررسی واژه «امواتاً» در آیات دیگر کلام الله مجید پرداختند.
خسارتدیدگان حقیقی عالم، آن کسانی هستند که با امر ذوالجلال والاکرام مخالفت کنند. آنها تصوّر میکنند اگر با امر خدا، پیامبر و اولیاء خدا مخالفت کنند، میتوانند فسادی ایجاد کنند؛ در حالی که خسارت دیدهاند «أُولئِکَ هُمُ الْخاسِرُونَ».
خدا را شاکر هستیم که بعد از ایّام ماه مبارک رمضان، مجدّد توفیق شد در محضر مبارک قرآن کریم و مجید الهی، در خدمت شما خواهران گرامی، برادران عزیز، جوانان و فرزندان عزیزم مجدّد مباحث را داشته باشیم.
«وَ بَشِّرِ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ کُلَّما رُزِقُوا مِنْها مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقاً قالُوا هذَا الَّذی رُزِقْنا مِنْ قَبْلُ وَ أُتُوا بِهِ مُتَشابِهاً وَ لَهُمْ فیها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ هُمْ فیها خالِدُون»[1]
«وَ بَشِّرِ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ کُلَّما رُزِقُوا مِنْها مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقاً قالُوا هذَا الَّذی رُزِقْنا مِنْ قَبْلُ وَ أُتُوا بِهِ مُتَشابِهاً وَ لَهُمْ فیها أَزْواجٌ مُطَهَّرَةٌ وَ هُمْ فیها خالِدُون»[3]
در جلسه گذشته عرض کردیم شک اولیه منعی ندارد و به تعبیر بعضی شاید عامل رشد هم بشود. البته این بدان معنا نیست که حتماً انسان باید اول شک کند و بعد به یقین برسد.
بعد از اینکه ذوالجلال و الاکرام در آیات قبل، تنبیهاتی را برای بشر بیان فرمود، در این آیه عنوان شک و شبهه و ریب در نزول آیات الهی را بیان میفرماید.
در آیات قبل بیان شد، ذوالجلال و الاکرام همهی مردم را به بندگی خود دعوت فرمود؛ شاید که متّقی شوند، «لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»[2] و مسائلی را تبیین فرمود، از جمله، نگاه به خلقت زمین و آسمانها و آنچه از آسمان بر زمین فرود میآید.
ذوالجلال و الاکرام می خواهد همه مردم، بنده شوند «یا أَیُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا» اما دشمن- شیطان و نفس امّاره- همیشه در صدد است تا بندگی را از انسان سلب کند.
در جلسهی قبل بیان شد که ذوالجلال والاکرام در این آیه انذار میدهد و هشدار میدهد که بنده خدا باشید و همه را به تقوا دعوت میکند «اعْبُدُوا رَبَّکُمُ الَّذی خَلَقَکُمْ»