پایگاه اطلاع رسانی یاوران امام مهدی (عج) www.emammahdy.com
حتّی معجزه هم که به عنوان عجز برای دیگران و ماورای ظواهر بشری است، علم است. منتها چون ما از انجام آن عاجز هستیم، به عنوان معجزه بیان میشود.
دلیل انکار حقایق و ایراد گرفتن، راه مفرّ داشتن برای انجام فسق و فجور است
گیرندههایتان را قوی کنید تا فرستادههای خدا را بگیرید!
پروردگارعالم به بشر انذار داده است که اگر در خلقت خود، در کیفیت حیات و ممات خود دقّت نکنید طبعاً نهایتتان به فسق و کفر میانجامد.
در آیات قبل بیان شد دلیل کفران نعمت انسان، مع الأسف فسق خواهی و علاقه به فجور اوست
حسب آیاتی که خواندیم، معلوم شد منشأ کفر، گناه و فساد است. تبیین فرمودند: فاسقین به واسطه فسقشان در ضلالت و گمراهی میمانند
نکتهای که عرض کردیم این است که پروردگار عالم در این آیه در باب انذار و هشدار برآمده، به خصوص به آنها که إنقلتهایی به ذوالجلال و الاکرام میگیرند که این مثالها چیست؟! سوره به نام بقره چیست؟!
حضرت استاد در اوّلین جلسه تفسیر قرآن کریم و مجید الهی در سال 1392 به تفسیر آیه 29 سوره بقره ورود پیدا کردند و به بررسی رابطه عدم تأمّل در خلقت، کفران نعمت و کافر شدن در مقابل پروردگار عالم در آیات مشابه پرداختند.
عرض کردیم یک علّت این که انسان کافر میشود، تأمّل نکردن در وجود خودش است. آیاتی را عرض کردیم که ذوالجلال و الاکرام به زیبایی تبیین میفرمایند که اگر شما در وجود خودتان دقّت میکردید، میفهمیدید و کافر نمیشدید.
عرض کردیم پروردگار عالم انسان را به خودش برمیگرداند و او را هوشیار میکند تا نگاه کند به حال خودش که کیست.
علّت اصلی کفر، تأمّل نکردن در خلقت است، این که انسان تفکّر نمیکند که در ابتدا نبوده، بعد به وجود آمده، سپس می میرد و مجدّد زنده می شود و در آخر به سوی خدا برمیگردد. لذا ایشان در این جلسه به بررسی واژه «امواتاً» در آیات دیگر کلام الله مجید پرداختند.